BIRTOKVITA

Birtokvédelem, birtokvita rendezés

Napjainkban egyre többször fordul elő amikor a cégek, társaságok, illetve magánszemélyek, egyaránt birtokvitába keverednek, a tulajdonukat képező ingatlanokkal kapcsolatban.

Vállakozásunk segítséget nyújt ügyfeleink részére az esetleges birtokvédelmi viták peren kívüli rendezésére, a törvény adta keretek teljes körű betartásával. Megóvjuk megbízóink jogos tulajdonában álló birtokát, miszerint azt ne fenyegesse veszély, illetve mindaddig megbízóink mellett állunk, ameddig a birtokvédelmi vita fennáll. A birtokvédelmi megbízásaink során alaposan feltérképezzük az ellenérdekű fél hátterét, illetve amennyiben szükséges jogi elemzéseket is elvégzünk, amellyel minden helyzetben tudunk megoldást nyújtani problémájára.

Bővebb felvilágosításért, kérem keressen minket elérhetőségeinken!

Birtokvédelem jogi útjai

A birtokvédelemben a polgári jog szabályai szerint a tulajdonost akkor illeti meg a birtokvédelem, ha birtokától jogalap nélkül megfosztják vagy felhatalmazás nélkül háborgatják. Fontos, hogy a tulajdonost mindenkivel szemben megilleti a birtokvédelem, melynek érvényesítéséért jegyzőhöz vagy bírósághoz tud fordulni.

A tulajdonos akár egy éven belül is kérheti a jegyzőtől az eredeti birtokállapot visszaállítását vagy a zavaró tényezők megszüntetését. A birtokvédelmi eljárást egy írásbeli kérelemmel tudja elindítani a jegyző felé. Bírósági eljárás során a bíró a birtokláshoz való jogosultság alapján dönt, először kivizsgáltatja a körülményeket, és aki jogsértő az ügyben,a bíróság kötelezheti az eredeti állapot visszaállítására vagy a birtoksértő magatartás megszüntetésére.

A birtokvita rendezés igen nagy procedúrát jelent, amennyiben gyors és hatékony megoldást szeretne, kérjen tanácsot szakértőinktől, hogy sikeresen, peren kívül lefolytathassuk a birtokvédelmi eljárást. Bátran, vegye fel a kapcsolatot velünk állunk rendelkezésére, az elérhetőségeink bármelyikén.

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk Önnek,
egy személyes és díjmentes konzultációt javaslunk, ahol bővebb információt kaphat az ügyével kapcsolatban.

Természetesen Mi mindenben az Ön érdekeit képviseljük!